EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Плевен:Реновира се водната каскада

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен:Реновира се водната каскада

mail15:10 | 03.07.2017прегледи 721 коментарикоментари 0


В Плевен с ускорени темпове, въпреки жегите, се работи за изпълнение на европейски проект за реконструкция на водната каскада между площадите "Възраждане" и "Свободата". Това съобщи инж. Мария Иванова от общината. Чрез него градът получава безвъзмездна финансова помощ от над 2 милиона лева. Основно ще бъде подновено помпеното помещение на водното съоръжение, ще бъдат монтирани ново ефектно осветление, ново озвучаване и нови водни ефекти. Трите елемента ще работят в синхрон и това ще създава феерия от звуци, светлина и водни пръски. За целта ще бъдат поставени 52 подводни прожектори и 235 различни видове нови дюзи. Осветлението около съоръжението също ще бъде подновено с 52 нови стълба и 10 прожектори.
Проектът предвижда реконструкция на 3.5 декара тревни площи около каскадата, както и изграждане на поливна система. Около каскадата ще бъдат поставени 60 пейки, 40 бетонови саксии за цветя, ще бъдат засадени 20 нови бързо растящи, широколистни дървета.
Растителността в тази част на центъра на Плевен ще бъде обогатена с още 1300 броя храсти, 156 броя декоративни треви. Настилката ще бъде с клинкерни плочи 2 600 кв.м, а 859 кв.м - с бетонни.
Скулптурите, които сега се намират в района на водната каскада, има идея да бъдат експонирани по нов начин на зелената площ пред една от най-посещаваните галерии в страната "Дарението на акад.Светлин Русев". Според проф. Кирил Мескин това ще бъде най-подходящото ново място на ценните творби, дарени на Плевен от известни български скулптори.БТА

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg