EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Плевен: Нужда от кадри за бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Нужда от кадри за бизнеса

mail06:15 | 06.01.2021прегледи 1235 коментарикоментари 0


В Плевен бизнесът ще се нуждае от повече квалифицирани кадри през новата 2021 година. Това показва изследване, част разработването на План за интегрирано развитие на областния център за периода до 2027 година.
Според анкетираните в третия по население град в Северна България, след Варна и Русе, на преден план се откроява недостигът на квалифициран персонал, лошото състояние на бизнесинфраструктура - като комуникации и транспорт, и производствените бази. В местната икономика преобладават неконкурентни производства, с изключение на сферата на медицината. Представителите на бизнеса определят като проблеми недостига на местни ресурси, неразвитите трансгранични връзки, както и сезонната зависимост на определени сектори на плевенската икономика. Анкетата извежда като важен въпрос липсата на добра комуникация със съседна Румъния.
Като приоритет за икономическото развитие на община Плевен интервюираните смятат, че е необходимо да бъдат привлечени нови инвеститори и те да са подкрепени за стартиране на фирми с модерни технологии. Като град с иновативен Медицински университет, съвременни лечебни заведения и много музеи и културни институти, в бъдеще трябва да се залага на развитието на медицинския и културно-историческия туризъм.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963