EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен: 1.8 млн.лв. за парк, Червен бряг: 8 млн.лв. за улици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: 1.8 млн.лв. за парк, Червен бряг: 8 млн.лв. за улици

mail14:09 | 23.05.2017прегледи 815 коментарикоментари 0


В Плевен ще бъдат изградени нов вид автоматизирани системи за напояване и осветление на градската градина, която ще бъде изцяло обновена през следващите шест месеца, съобщиха от общината.
Системите са предвидени в генералната реконструкция на градината за 1,8 милиона лева, финансирана по европейски проект.
Проектантите са заложили на нов вид система за поддържане на зеленината - дървесна, храсти и трева. Тревните площи ще се поливат с изкуствен дъжд с потъващи хидранти с дюзи-спрейове и ротатори - общо 545. За храстите и цветята ще бъде въведено капково напояване.
Проектирано е и нов вид осветяване в градската градина и на паметниците в нея. На 85 стълба ще бъдат монтирани енергоспестяващи LED тела. Паметниците ще бъдат осветени с тела, тип прожектор, а управлението на осветлението ще става с фотоклетка.
В Плевен има изградена система за централно управление на осветлението, към която ще бъдат свързани новите осветителни тела.

--------------------------

Община Червен бряг има готови два проекта за 8 милиона лева, които предвиждат ремонти на улици и шосета от четвъртокласната пътна мрежа чрез европейски инвестиции. Това съобщи в Плевен инж. Данаил Вълов - кмет на общината.
Той уточни, че единият проект е на стойност 2 милиона лева и предвижда обновление на улиците в общинския център, които са в лошо състояние след изпълнението на т. нар. воден цикъл. Вторият проект е на стойност около 6 милиона лева и цели подобряване на връзката на Червен бряг с останалите селища в общината по четвъртокласната пътна мрежа.
"Моята политика и на екипа на общината е приоритетно да инвестираме за ремонти на пътища и улици", заяви кметът. За съжаление, промените в управлението забавиха изпълнението на тази проекти, каза инж. Вълов. Той изрази надеждата си, че новото правителство ще одобри проектите, които са внесени за финансиране по програмата за селските райони и са събрали до този момент необходимите точки.
Вълов поясни, че при успешна приватизация на общинското предприятие за обществено хранене /бившия хотел-ресторант "Таганрог"/, постъпилите средства също ще бъдат вложени за подобряване на уличната и шосейната инфраструктура в общината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037