EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плащания за единица площ стартира на 5 декември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плащания за единица площ стартира на 5 декември

mail12:53 | 20.11.2009прегледи 4205 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ е предало днес на Държавния фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция /ДФЗ-РА/, данните за площи за подпомагане за 2009, съобщиха от фонда.
На базата на тези данни от 1 декември ще започнат директните плащания. ДФЗ-РА е в пълна готовност за това, като незабавно - в рамките на един ден, ще обнови Интегрираната система за администрация и контрол, по която се правят проверките на декларираните обработваеми декари и се извършват плащанията.
По новите електронни данни, заредени в системата на ДФЗ- РА, от утре започват кръстосаните проверки на заявените площи за подпомагане. Проверките трябва да завършат до края на следващата седмица. Извършването на допълнителните кръстосани проверки преди началото на кампанията за 2009 г. е задължително условие по консолидирания между българските власти и Брюксел екшън-план по Системата за единно плащане на площ, който се изпълнява от МЗХ и Разплащателната агенция.
Съгласно сроковете, заложени в екшън- плана, директните плащания на площ към земеделските стопани могат да започнат най-рано от 1 декември 2009 г. и да приключат в срок до 30 юни 2010 г. ДФЗ-РА ще започне плащанията веднага след приключване на кръстосаните проверки като първите помощи ще постъпят по сметките на земеделските производители от 5 декември.
Междувременно в рамките на следващата седмица ДФЗ-РА трябва да получи от МЗХ и сертифицираните данни на НВМС за броя на животните в страната, така че да започнат и плащанията на глава животно. Очаква се данните от НВМС да бъдат предадени на Разплащателната агенция на 24 ноември.
След проверката им на 26 ноември ДФЗ-РА трябва да получи становище от сертифициращия орган - "Делойт", дали данните са качествени и дали на тяхна база може да се изплащат помощите на глава животно. При положително становище от "Делойт", Разплащателната агенция ще извърши кръстосани проверки по подадените й от НВМС данни, така че в първите две седмици на декември да започне подпомагането и на животновъдите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165