EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Планове за "Бургас-Запад"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Планове за "Бургас-Запад"

mail17:45 | 07.05.2013прегледи 706 коментарикоментари 0


"БМФ Порт Бургас" ЕАД започва да оперира в Пристанищния терминал "Бургас-Запад" от 3 май в полунощ, съобщиха от дружеството. То встъпва в концесионните си права съгласно постановлението на Комисията за защита на конкуренцията и концесионния договор, подписан в Министерството на транспорта на 8 март. Първият обработен от концесионера товар е хладилен контейнеровоз, съобщи кап. Жорж Дерелиев - изпълнителен директор на дружеството-концесионер.
Пристанище "Бургас-Запад" разполага с общо 5 кейови места. От тях активно работещи са от 21-во до 24-то корабно място, 25-то е предназначено за акостиране на малки плавателни съдове. Там се намира и единственото в Пристанище "Бургас" място за обработване на контейнери.
Веднага след встъпването в правата си на концесионер "БМФ Порт Бургас" възнамерява да започне изпълнението на основното си задължение и да разгърне мащабна инвестиционна програма. Според договора за срок 35 години дружеството ще трябва да инвестира в материални активи, технически средства и оборудване 34,8 млн. лв., се посочва в съобщението. През първите месеци на концесията БМФ започва с най-неотложните инвестиции - ремонт на пътните настилки и на откритите и закрити складови площи. Почти изцяло е завършено ограждението на терминала "Бургас-Запад", така както изискват международните мерки за сигурност на корабите и пристанищните съоръжения, регламентирани в Isps Code, посочват от дружеството.
 


Тагове: Бургас, Запад
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg