EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пивоварна "Леденика" или Булбрю АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пивоварна "Леденика" или Булбрю АД

mail13:30 | 14.01.2011прегледи 5115 коментарикоментари 0


Вестник "Галерия", известен с близките си връзки с арестанта Алексей Петров, представи записи и стенограми от разговорите на премиера Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, от които става ясно, че премиерът нарежда по телефона на шефа на митниците да изтегли хората си по време на акция от фабрика, която работи незаконно, защото е поел ангажименти към Михаил Михов – Мишо Бирата ( директор на "Леденика и ММ"АД - бел.ред.).
Според Tърговския регистър производител на бира с марките "Леденика", "ММ" и "Хаберман" е Булбрю АД, чийто собственик с 99% от капитала е офшорната компания "Мелавсул инвестмънтс лимитид" (Melwasul investments limited). До 2006 г. в ръководството на производителя е председателят на Българската баскетболна асоциация Михаил Михов.
Дружеството е създадено от сливането на пивоварните заводи „Варненско пиво” и мездренската „Леденика” АД преди седем години. Към портфолиото на дружеството се включва и трапезна вода, както и сладкарски изделия. В двете пивоварни са инвестирани през последните години над 25 милиона лева. Около 3 милиона лева са вложени в изграждането на нова парова централа в Мездра, пастьоризатори, нов филтър и машина за пакетиране.
В края на миналата година Агенция "Митници" започва проверка в групата от фирми, които в обществото са познати с името на най-известната марка "Леденика", а нарушенията са установени в "Булбрю БГ" ЕООД, които са формален носител на лиценза за данъчен склад. На 8 февруари 2010 г. със заповед на Ваньо Танов е отнет и прекратен лиценза за данъчен склад и се прекратява удостоверението за регистрация на независима малка пивоварна, което също се притежава от "Булбрю БГ" ЕООД.
С решение 1802 от 7 юни 2010 година обаче Административният съд на София отменя решението на Агенция "Митници" по жалба на "Булбрю БГ".
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg