EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ПИБ & СИБанк затвориха на ГКПП К.Андреево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПИБ & СИБанк затвориха на ГКПП К.Андреево

mail06:25 | 07.07.2015прегледи 3456 коментарикоментари 0


„Първа инвестиционна банка“ и „СИБанк“, които работиха на ГКПП Капитан Андреево, напуснаха пункта, съобщи свиленградското издание „Старият мост”. Още в края на юни помещенията на финансовите институции бяха изпразнени, а около 20 служители – съкратени. Най-вероятната причина за отказа на дружествата от „златната мина“ е намалялата им работа.
Припомняме, че от 1 юни плащането на всички видове такси на границата става чрез ПОС-терминал с дебитни и кредитни карти. От Митницата тогава заявиха, че промяната се въвежда, за да се избегне корупцията и ускори процесът по обработка на камионите. Краят на плащането на ръка предвещаваше отказа на банките от ГКПП. С въвеждането на ПОС-терминала отпаднаха таксите, които превозвачите дължаха към обслужващата институция при кешовото им плащане в нея и извършваните банкови преводи по сметки на Агенция „Митници“.
Запознати обаче твърдят, че липсата на банка на пункта ще създаде редица неудобства особено като тръгнат да пътуват гастарбайтерите. Финансовите институции обслужват редица други такси, дължащи се на границата – обмитяване на стока, плащане на административна глоба, пренасяне на по-голямо количество товар и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg