EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail09:16 | 07.04.2014прегледи 813 коментарикоментари 0


В интервю за "24 часа" премиерът Пламен Орешарски заявява, че ръстът на икономиката и социалните мерки остават приоритет на правителството. "Заварих енергетиката в технически фалит", казва премиерът и допълва, че държавата не се меси в търговски отношения, а НЕК оспорва действия на ЕРП-тата, които приличат на самоуправство.
"Капитал дейли" съобщава, че има реална опасност от две наказателни процедури срещу България - едната е за отнемането на лицензите на електроразпределителните дружества, другата - за газопровода "Южен поток".

"Проект предвижда след 2021-ва година и мъже, и жени да излизат в пенсия на 65 години, пише вестник "Преса" на първа страница. Промените в социалния кодекс ще са готови през ноември.

"За три месеца кабинетът изхарчи извънредно над 250 милиона лева", гласи заглавието на първа страница на вестник "Сега". Също на първа страница изданието съобщава, че в четвъртък генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на изненадващо посещение у нас, което се очаква да бъде под знака на кризата в Украйна и Крим.
Във връзка с тази криза лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода казва в интервю за "Труд", че това, което прави Русия е неприемливо, но трябва да бъде запазен общия диалог с Москва.

"Украинците на море у нас, сменят Крим с български курорти", пише "Стандарт" на първа страница. Същевременно се очаква отлив на руски туристи, след като руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че в Крим трябва да почиват 3 милиона руснаци и че бизнесът на полуострова трябва да предложи по-ниски цени от тези в България и Турция.
"Хотелиерите в Слънчев бряг скочиха срещу дискотеките, искат баровете да хлопват кепенци в 23 часа", съобщава "Новинар".

Студентските такси са водеща тема за "Земя" и "Дума". "Замразяват таксите за ВУЗ-овете", пише "Земя". "СУ запазва най-ниски таксите за студенти", отбелязва "Дума". Изданието предлага интервю с първия български космонавт Георги Иванов, послучай 35 години от полета му с космическия кораб "Союз-33". "Учените, които и сега имат космически постижения, днес работят на мускули, с нищожни заплати", казва Георги Иванов.

"Монитор" продължава да анализира предишното управление. "За три години и половина начело на България Бойко пръснал 200 бона за гощавки в чест на други държавни лидери", научил вестникът чрез закона за достъп до обществена информация. Софрата в чест на тогавашния премиер и сегашен руски президент Владимир Путин струвала близо 6 хиляди лева. Най-скъп е бил обядът в чест на израелския премиер Бенямин Нетаняху - над 10 хиляди лева.

"Радиоактивният газ радон ни трови вкъщи, най-много е по ниските етажи и в тухлените сгради", предупреждава "Телеграф". И още една прокоба от този вестник: Избива ни на агресия във вторник, тъй като Марс, Земята и Слънцето се подреждат в една линия.


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1068