EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печат: Борисов & други теми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печат: Борисов & други теми

mail08:54 | 12.05.2015прегледи 1292 коментарикоментари 0


Много категорична медийна подкрепа предизвиква призивът на премиера Борисов да обявим война на джигитите по пътя. На първата си страница 24 ЧАСА, отразявайки церемонията по награждаването на "Достойните българи", извежда като акцент думите на министър-председателя за непримиримост на обществото и повече контрол от органите на реда. "Пет трупа след 2 бутилки мастика и бира" - така днешният МОНИТОР напомня за зверската катастрофа край Дупница, която предизвика реакцията на властта и обществото. Автомобилът-убиец се е движел и със 160 км/ч.

Другата водеща тема в днешния печат е повдигнатото обвинение от Софийската градска прокуратура на квесторите в КТБ Елена Костадинчева и Станислав Лютов. Във вестник ПРЕСА четем, че разследването срещу тях е за безстопанственост и предоговаряне на депозити. ТРУД припомня, че действията на прокуратурата са в резултат на съобщеното от премиера за договори с преференциална лихва, които незаконно са били променени с цел вложителите да получат парите си обратно.

Премиерът Борисов свиква днес Съвета по сигурност, пише СТАНДАРТ, като се позовава на свои източници от Министерския съвет. Поводът за спешното заседание е ситуацията в съседна Македония.

Вестник СЕГА цитира данни на ЕВРОСТАТ, според които 3,4 милиона българи живеят на ръба на мизерията. В половината от домакинствата доходът на човек е под минималната работна заплата.

НОВИНАР съобщава за нов софтуер, който ще залавя данъкоплатци подали неверни декларации за доходите си. Софтуерът ще подпомага работата на Националното бюро по установяване на конфликт на интереси към Министерския съвет. Всеки месец новото антикорупционно бюро ще се отчита за работата си.

На първа страница на КАПИТАЛ ДЕЙЛИ четем, че слабото евро е задвижило износа на България. Само за първото тримесечие експортът е нараснал с 13% и то към ключовия за страната ни партньор - Евросъюза.

Като цитира заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева вестник ДУМА поставя акцент върху информацията, че засега България не е сред страните с финансови компенсации, заради руското ембарго./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg