EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печалбата на Facebook по-голяма от загубите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалбата на Facebook по-голяма от загубите

mail13:52 | 16.09.2009прегледи 570 коментарикоментари 0


Американският сайт за социално общуване Facebook обяви, че е преминал важна финансова граница, като миналото тримесечие е спечелил повече пари, отколкото са разходите му. Преди това уебсайтът заяви, че не очаква да постигне тази цел по-рано от следващата година - въпреки, че пазарната стойност на компанията вече е достигнала милиарди долари, предаде Асошиейтед прес.
В блог, публикуван във Facebook, основателят и главен изпълнителен директор на компанията Марк Цукенберг пише, че компанията е отчела "положителен капиталов поток" през второто тримесечие, което приключи през юни.
Това обаче не означава непременно, че Facebook е печеливш по показателите, използвани от повечето компании. Наличните средства, оставащи след отчитане на разходите, могат да бъдат погълнати по друг начин - от данъци, изплащане на дългове или счетоводни такси, отбелязва АП.
Facebook е спечелил над 600 млн. долара от инвеститори от създаването си преди пет години. Последните капиталови инжекции бяха направени от руския интернет инвеститор Digital Sky Technologies, който инвестира 200 млн. долара в замяна на 2-процентов дял от компанията, като така пазарната стойност на Facebook бе оценена на 10 млрд. долара.
Цукенберг отбеляза, че броят на членовете на Facebook, чиято централа се намира в Пало Алто, щата Калифорния, вече надвишава 300 милиона.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg