EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петя Димитрова сред 192-та световни лидери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петя Димитрова сред 192-та световни лидери

mail13:10 | 06.03.2012прегледи 1097 коментарикоментари 0


Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка, беше избрана за един от 192-мата млади лидери на света от общността на Младите световни лидери за 2012 година (Young Global Leaders). Престижното отличие се присъжда от Световния икономически форум и е признание за изключителни постижения в областта на мениджмънта, както на професионално, така и на социално ниво. Тази година номинираните млади лидери са от 59 страни, 46 от тях идват от Европа. Сред другите номинирани за 2012 година европейци са: Бригита Олсон, Министър по Европейските въпроси на Швеция, Михал Крупински, Директор Международно банкиране и пазари на Bank of America Merrill Lynch,Франц Кох, Главен изпълнителен директор, PUMA, Германия и други.

Номинираните ще станат част от една по-широка общност на форума на Младите световни лидери, която в момента обединява 713 изключителни личности. Те са активно ангажирани членове на техните общности и ще вземат участие в събития, организирани от Световния икономически форум, както и в годишната среща на Младите световни лидери, която ще се състои тази година между 14 и 18 април в Пуерто Ваярта, Мексико.

Всяка година фондацията Световен икономически форум (World Economic Forum) присъжда на специално селектирана група от най-изтъкнатите млади лидери на възраст под 40 години отличието „Млад световен лидер”. Отличените лидери имат различно образование и област на професионална реализация и са подбрани въз основа на техните бизнес постижения, всеотдайност към общественозначими каузи и потенциал да допринесат за формирането на едно по-добро бъдеще и по този начин да подобрят цялостния световен ред.

През 2005 година фондацията Световен икономически форум основава общността на Младите световни лидери, наследник на инициативата „Световните лидери на утрешния ден”. Лидерите са активна част от инициативата „2030”, която е фокусирана върху създаването на визия как да изглежда светът през 2030 година и начертаването на практически план как да бъде постигната тази цел. Те участват в сесиите на международни събития и форуми като годишната среща на Световния икономически форум в Давос, годишната среща на Младите световни лидери и регионалните срещи на Световния икономически форум, както и в правителствени работни групи, фокусирани върху глобалното бъдеще и начините за преодоляване на проблемите пред световната икономика.

Други известни българи, отличени от форума, са: Милен Велчев (носител на постижението „Глобален лидер на утрешния ден” – един от 100-те млади лидери на света, Давос през 2005 година) и Иван Кръстев (носител на постижението „Млад световен лидер” през 2006 година). Носители на титлата с международна известност са: Тони Блеър, Хосе Мария Азнар, Бил Гейтс, харвардския професор Джефри Сакс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg