EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петър Андронов – нов управител на БНБ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петър Андронов – нов управител на БНБ?

mail14:23 | 03.08.2009прегледи 2492 коментарикоментари 0


Настоящият главен изпълнителен директор на СиБанк Петър Андронов е най-вероятният кандидат за управител на БНБ, който ще смени на поста преизбрания от предишното управляващо мнозинство Иван Искров. Информацията, макар и неофициална, в. Класа научи от 2 независими източника. За същата позиция или тази на подуправител се спрягаше и името на изпълнителния директор на УниКредит Булбанк – Левон Хампарцумян. Той обаче отрече да има подобни амбиции и смята да продължи работата си в групата УниКредит.
Веднага след спечелването на изборите от ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов даде да се разбере, че не му допада начина, по който бе преизбран Иван Искров. Действително управителят на БНБ може да бъде избран само в отрязъка от 9 юли до 9 август тази година. Предишното управляващо мнозинство гласува преизбирането на говерньора на Централната банка почти месец по-рано.
Андронов е човекът с най-бързо развиващата се кариера в банковия сектор, твърдят негови колеги. На 33 години става главен директор на управление Банков надзор в БНБ. Член е на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. Андронов е бил част от екипа на т. нар. Работна група 3, която е водила преговори за членството на България в ЕС по глава Свобода за предоставяне на услуги. От години участва в изготвянето на законодателството, свързано с българската банкова система. Сега е начело на СиБанк. Завършил е Финанси в УНСС с профил Банково дело. Преподавател е в три висши училища – в Нов български университет, в УНСС и във Висшето училище по застраховане и финанси.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg