EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пето издание на „Най-добра българска фирма“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пето издание на „Най-добра българска фирма“

mail14:36 | 09.09.2016прегледи 603 коментарикоментари 0


За пета поредна година най-успешните български компании ще имат възможност да участват в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“.

Инициатор на проекта е Fibank (Първа инвестиционна банка). Мисията на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, да поощри силните бизнес идеи и добрите бизнес практики.

Предвид индикациите за икономическо възстановяване, тази година акцент в надпреварата ще бъде потенциалът за развитие на българските фирми. Високо ще бъдат оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда в и извън страната, както и потенциал за навлизане на нови пазари - у нас и в чужбина.    

Членове на журито са водещи имена от бизнеса и медийните среди у нас: Васил Христов – главен изпълнителен директор на Fibank, Венелина Гочева - управител на Медийна група България Холдинг, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в „Индъстри уоч“, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев и главният редактор на сп. „Forbes“ - България Йордан Матеев.

Задължително условие за участие на фирмите в конкурса е те да имат български капитал, български мениджмънт и да представляват български бранд.

Инициативата „Най-добра българска фирма на годината“ отбелязва постоянно нарастващ интерес сред българските компании. През 2015 г. за приза се състезаваха 220 фирми, а очакванията на организаторите са през 2016 г. тази бройка да бъде надскочена.

В миналогодишното издание имаше най-много участници от проектантските и строителните фирми, следвани от текстилната индустрия, производители на зърнени, маслодайни и бобови растения, животновъди, производителите на мебели, бетонови смески, ел. инсталации, климатични системи и захарни изделия.

В сферата на услугите се откроиха като най-активни хотелиерите и фирмите за транспортни услуги.

Конкурсът приема заявки от 1 септември до 17 октомври 2016 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886