EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Перник обновява градския си транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Перник обновява градския си транспорт

mail15:06 | 15.08.2022прегледи 812 коментарикоментари 0


Перник получава 13 нови автобуса на природен газ, съобщи кметът Станислав Владимиров. Те са осигурени по проект за интегриран градски транспорт. Първият автобус вече е пристигнал и е паркиран в бившия тролейбусен гараж в кв. "Църква".

На финалната права сме Перник да има общински транспорт, управляван от общинско дружество и отговарящ на всички съвременни изисквания, каза кметът. Тринадесетте автобуса са стандарт Евро 6 с компресиращ газ, изградена е и газозарядна станция, чиито изпитания са преминали успешно. С новите превозни средства ще оперира предприятие "Градски транспорт - Перник", автобусите ще обслужват най-големите пернишки квартали "Изток", "Мошино", "Тева" и "Църква". Ще бъде въведена модерна система за таксуване.

Очакват се и пет електробуса, осигурени по проект по оперативна програма "Околна среда" 2014-2020г. Към тях ще има зарядни станции и допълнително оборудване за обслужване на линия №16. Ще се изградят кабелни трасета за захранване на зарядните станции и покрито хале за престой и зареждане на електрическите автобуси в депото в кв. "Църква".

Новите 18 автобуса ще обхванат цялата градска мрежа. Услугата ще повиши качеството си, увери Владимиров. По думите му общината няма да търси максимална печалба от градския транспорт, но дружеството трябва да се самоиздържа.

 До края на септември Перник ще бъде с обновен градски транспорт, обеща кметът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg