EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Парламентът одобри премахване на знаците за камери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парламентът одобри премахване на знаците за камери

mail06:50 | 23.06.2017прегледи 2018 коментарикоментари 0


Депутатите премахнаха знаците, обозначаващи камерите на пътя. Това стана факт с приетите на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, предаде БГНЕС. Новият текст, който на практика премахва табелите, гласи, че при изпълнение на функциите си определените от министъра на вътрешните работи служителите имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Предният текст на закона гласеше, че се обозначават места за контрол по спазването на правилата за движение от всички участници в движението, като поставят пътни знаци и техника за видеонаблюдение; контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеонаблюдение. За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки, е разписано временно спиране от движение на пътно превозно средство - на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което е употребило алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда, наркотични вещества или техни аналози - за срок до един месец.

От друга страна промените предвиждат и прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство на собственик, който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление и/или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда и/или наркотични вещества. Същото важи и при отказ да бъде извършена проверка или неизпълнение предписанието за медицинско изследване за концентрацията на алкохол в кръвта му и/или за употреба на наркотични вещества.

От шест месеца до една година ще бъде прекратявана регистрацията на автомобил, управляван от неправоспособно лице.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg