EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Парк „Беласица“ с нови атракции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парк „Беласица“ с нови атракции

mail16:15 | 30.06.2012прегледи 670 коментарикоментари 0


През месец юни 2012 г. започна изграждането на два нови тематични туристически маршрута в района на с. Коларово на територията на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите.
Първият от тях започва от селото и достига до Българо-гръцката граница в м. Демир капия. Посетителите по маршрута ще имат възможност да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на региона. Ще научат повече за най-използвания проход през планината наричан Демир капия (Железни врата), за старата крепост в м. Чуката и още много любопитни и малко познати факти за Беласица и региона. По маршрута ще може да бъде открита и информация за древни търговски пътища, пресичали в миналото планината.
Вторият маршрут достига до един от най-красивите водопади в Беласица – Камешнишкия водопад. Избралите този маршрут, освен, че ще се насладят на приятна разходка сред кестенови и букови гори ще имат възможността да се порадват и на свежестта на водопада. Но това не е всичко - информационни табла ще разкажат на всеки за водата около нас, нейната незаменима роля за съществуването на живота на земята и начините, по които можем да опазим това неоценимо богатство.
Очаква се двата маршрута да бъдат завършени в началото на есента на тази година и да са на разположение на посетителите на района през месец октомври.
Посетителският информационен център, който ще бъде изграден в сградата на Дирекция на ПП „Беласица“, в село Коларово, е най-значимата туристическа атракция, която ще бъде изградена тази година в района. Центърът ще предлага както полезна информация, така и място за забавление не само за най-малките, но и за техните родители.
Двата нови туристически маршрути и информационният посетителски център се изграждат от Дирекция ПП „Беласица“ като част от проект „Ен-Акт: Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” в рамките на Програмата за Европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г., който се съ-финансира от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ERDF, 85%) и Националните фондове на Гърция и България (15%).
Всички тези дейности имат за цел да допринесат за устойчивото развитие на региона от една страна и за създаването на нови екотуристически атракции на територията на ПП „Беласица“ от друга.
 


Тагове: парк, атракция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg