EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Парите на Гърция свършват до дни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парите на Гърция свършват до дни

mail09:50 | 13.09.2011прегледи 352 коментарикоментари 0


Затъналата в дългове Гърция има налични пари в хазната си, които ще й стигнат до октомври, заяви заместник-финансовият министър Филипос Сахинидис, като подчерта спешната нужда от отпускането на следващия транш от международното финансиране, предаде ДПА."Опитваме се да гарантираме, че държавата ще може да продължи да плаща заплати без проблеми до октомври", заяви Сахинидис за телевизионния канал Мега в отговор на въпрос за възможностите на правителството да плаща заплатите на държавните служители и пенсиите.
Очаква се инспекторите на Европейския съюз и Международния валутен фонд да се върнат в Атина тази седмица, за да решат дали да отпуснат на страната следващия транш в размер на осем милиарда евро. Те прекратиха посещението си на 2 септември след разногласия с гръцките власти за размера на бюджетния дефицит и причините за това. Според официалното съобщение делегацията си замина, за да даде още време на гръцките власти за "техническа работа", отбелязва ДПА.
Вчера гръцкото правителство обяви нов данък върху недвижимите имоти в опит да спази трудните цели за дефицита, договорени с международните кредитори и да си осигури следващия транш от заема.
Правителството заяви, че за да се гарантира събираемостта на данъка, той ще бъде събиран чрез сметките за ток. Но часове след обявяването на новия данък служители на Държавната електрическа корпорация /ДЕИ/ заплашиха да блокират таксата, като заявиха, че е несправедлива към потребителите. "Профсъюзът на служителите на ДЕИ заявява ясно, че няма да позволи компанията да бъде използвана като механизъм за събиране на данък", съобщи профсъюзът.

 


Тагове: пари, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg