EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Памукът – най-скъп от 15 години

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Памукът – най-скъп от 15 години

mail13:45 | 21.09.2010прегледи 740 коментарикоментари 0


Цената на памука достигна най-висока стойност от 15 години в Ню Йорк, надхвърляйки 1 долар за фунт (0,453 кг) за пръв път от 1995 година в резултат на намаляването на световните резерви и засиленото търсене, предаде Франс прес.
Най-търсените контракти, тези със срок на доставка през декември, поскъпнаха днес до 1,0198 долара за фунт. Цената на суровината отчита почти непрекъснато покачване от средата на юли, когато достигна най-ниска стойност от февруари.
Търсенето от страна на промишлеността се засилва с възстановяването на световния икономически растеж, на предлагането намалява. Много страни производителки - Индия, вторият световен износител, Китай, най-големият световен потребител и Бразилия - имаха проблеми с реколтата в момент, когато резервите на най-големия износител, Съединените щати, бързо намаляваха.
Много хектари с памук в САЩ бяха заменени с други култури, като соя или пшеница, посочва Дакс Уедмайър от US Commodities."Фондовете, спекулантите, всички искат дял от този пазар" на памука, един от най-търсените продукти на селското стопанство в момента, наред с царевицата, добавя анализаторът.

 

 


Тагове: памук, цена, скок
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg