EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пампорово и Банско - икономичен клас курорти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пампорово и Банско - икономичен клас курорти

mail14:03 | 19.11.2009прегледи 985 коментарикоментари 0


В края на Q3 на 2009   руски граждани и такива от ОНД са лидери сред чуждестранните купувачи на недвижимости във високопланинските зимни курорти на бившите социалистически страни и някои страни от Северна и Южна Европа, съобщава Ведомости.
По данни на агенцията  за недвижими имоти Gordon Rock  60% от запитванията на чужденци по повод имоти в България, Словакия, Чехия, Черна Гора, Румъния, Турция и Финландия, са на руснаци.
40% от купувачите са жители на Москва  и на  Санкт-Петербург.
Две трети от запитванията се отнасят за апартаменти и студия,  12% за вили и къщи, 8% за апарт-хотели, 5% за други недвижимости.
Българските ски курорти са особено търсени от руски купувачи поради добрите цени – едно студио струва 20 хил. евро, 26% от всички запитвания се насочват към България. Финландия привлича 14 % с цени от 50 хил. евро за апартамент, Франция с оферти от 75 хил. евро и схема leaseback има дял от 9%, следват Турция -7% и Испания  -6%.
Благодарение на кризата силен тласък в развитието си получиха т.нар. ски курорти в икономичния клас, които успяха да построят развита инфраструктура и днес привличат руските инвеститори със своите ниски цени и очакван потенциален ръст на цените на недвижимостите.
Най-перспективни за инвестиции ски курорти на базата на съотношението: качество на курорта - цени - перспективи пред пазара, са Турция (Улудаг, Паландокен); България (Пампорово, Банско); Румъния (Брашов, Предеал); Словакия (Ниски и Високи Татри); Полша (Закопане).


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg