EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пазарът на труда, Q2 + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът на труда, Q2 + видео

mail17:05 | 13.10.2020прегледи 1444 коментарикоментари 0


През второто тримесечие на 2020 г. пазарът на труда в ЕС беше засегнат от мерките заради COVID-19. Заетостта и безработицата, дефинирани от концепцията на Международната организация на труда, в конкретната ситуация не са достатъчни, за да опишат цялото развитие на пазара на труда.

Мерките за ограничаване на загубите при заетост водят до отсъствия от работа, а не до уволнения и хората не могат да търсят работа или не са достъпни поради мерките за ограничаване, като по този начин не се броят за безработни. Следователно трябва да разгледаме общото отпускане на пазара на труда, което включва всички лица, които имат неудовлетворена нужда от заетост, отсъствия от работа, както и промяната в реално отработените часове на основната работа, посочва в анализ Евростат.

През второто тримесечие на 2020 г. сезонно коригираният процент на безработица в ЕС е 6,5% спрямо 6,3% през първото тримесечие на 2020 г. В същото време сезонно коригираният общ общ пазар на труда отслабва в ЕС, състоящ се в незадоволено търсене на работна ръка, възлизаше на 14,0% от разширената работна сила, в сравнение с 12,8% през първото тримесечие на 2020 г. Това е най-голямото увеличение на тримесечие от началото на времевите редове през 2008 г.

Гледайте запис на уеб семинар, където статистиците от Евростат обясняват отпуснатостта на пазара на труда и описват прехода между заетостта и безработицата към бездействие: ТУК


Тагове: заетост, ЕС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg