EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазарът на офис площи - сравнително стабилен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът на офис площи - сравнително стабилен

mail08:10 | 26.06.2020прегледи 648 коментарикоментари 0


Проучване сред 85 наемодателя на модерни офис сгради в София показа, че въпреки извънредната епидемична обстановка в страната, пазарът на офис площи остава стабиле.

Резултатите от проучването измежду собственици на сгради показва, че само 4% от анкетираните ще отложат плащане на главница по кредит, а 65% от тях не са склонни да намалят нивото на наема. Това показва, че наемните нива са устойчиви и собствениците на модерни офис пространства не са свръхзадлъжнели. 73% от анкетираните отбелязаха, че най-краткият договор за наем в техните сгради ще бъде за период от 5 години, докато 22% са склонни да приемат 3-годишно споразумение. Що се отнася до промените, поискани от наемателите, 71% от тях искат разсрочване на текущия наем.

Най-често срещаните мерки, които наемодателите предприемат, за да предотвратят разпоространението на вируса, са свързани с нов график за почистване и дезинфекция, социално дистанциране и координация между наематели и наемодатели с цел безопасното отваряне на работните пространства.

В обобщение, проучването измежду собственици на офис сгради показва, че сред опитните наемодатели на модерни офис сгради не се усеща притеснение. Нашите очаквания в краткосрочен план са, че ще има лек натиск надолу върху наемите и увеличаване на свободните площи, съчетани със забавена дейност по отдаване под наем, на която вече сме свидетели./MBL


Тагове: офиси, наеми
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg