EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазарът на български финансисти & CFO

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът на български финансисти & CFO

mail11:00 | 05.06.2015прегледи 2248 коментарикоментари 0


Финансовите директори на България се събират за четвърта поредна година, за да дискутират възможностите за по-добри корпоративни резултати.
Профилът на успешния финансов мениджър се променя. Финансистите по правило притежават изключително добри техническите компетенции, но, оказва се, това не е достатъчно. Уменията да общуваш и взаимодействаш активно с останалите членове на екипа оказват все по-голямо влияние върху цялостното представяне на професионалистите изобщо. Кои са техниките, които успешните финансови лидери използват при проактивно вземане на решения и изработване на финансовата стратегия на компанията, какви са новите компетенции, които бизнесът и преките ръководителите изискват от финансовите директори? Тези теми ще засегнат Кевин Аспегрен, президент на Американския университет в България и Дарина Пенева, управляващ директор на Stanton Chase и член на борда на директорите на Българската Екзекютив Сърч Асоциация. Това ще бъдат едни от теми на форума на финансовите директори, който ще се проведе на 10 юни.
Друга основна тема на форума е „Рисковете в професията: корпоративни измами и последиците от тях от гледна точка на финансовите директори”
Днес измамите и бизнес споровете са все повече и повече. В икономика, поставена под стрес, много компании усетиха натиска и напрежението на оцеляването. Каква е величината на измамите и корупционните рискове, пред които се изправя бизнесът днес? Как се отразяват те на фирмите и за какво трябва да са подготвени? В интервю на живо Мариус Виталис, лидер на услугите, свързани с корпоративни измами в EY Полша ще очертае последните тенденции в областта на корпоративните измами и най-честите корупционни рискове в корпоративния свят.
Важна тема на форума ще бъде „Ролята на финансовия мениджър при международното разрастване на бизнеса”.
Илина Лилова, мениджър на най-голямото подразделение в производителя на бързооборотни стоки "Фикосота синтез" - продукти за дома и лична хигиена и един от най-успешните мениджъри в областта на бързооборотните стоки ще сподели своя опит и разбиране за това как най-добре топ мениджмънта на компанията да взаимодейства с финансовата функция при международна експанзия на бизнеса и каква е ролята на финансовия директор при разработване на нови пазари.
Голямата изненада тази година е Бярте Богснес, вице президент управление на корпоративните резултати в Statoil и председател на Beyond Budgeting Roundtable, който идва от Норвегия специално, за да участва в CFO Forum 2015. Той ще направи въведение в Beyond budgeting - иновативен мениджмънт модел, който променя традиционното управление от „упражняване на контрол“ към „овластяване и приспособяване към реалността“.
По традиция, CFO Forum ще завърши с церемония по награждаване на победителите в конкурса CFO of the Year 2015. Конкурсът CFO на годината се провежда за втора поредна година, за да отличи онези финансови лидери, които работят за успешното развитие на своите екипи и компании и дават своя принос за утвърждаване на добри професионални практики в общността на финансовите специалисти. Припомняме, че за победител в първото издание на наградите CFO на годината 2014 бе избран Николай Андреев, финансов директор на Нова Броудкастинг груп.
Форумът е организиран от EY - Ърнст & Янг България в партньорство с Forbes.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg