EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Павлова проучва тунели и пътища в Швейцария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Павлова проучва тунели и пътища в Швейцария

mail16:15 | 30.10.2012прегледи 633 коментарикоментари 0


Най-новите техники и технологии при изграждането и рехабилитацията на тунели и пътни настилки бяха представени на българската делегация, водена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Люцерн, съобщи МРРБ.
На място, на строителния обект, в последните дни преди пускането в експлоатация на рехабилитираните тунели - Зоненберг и Ройспорт, от обходния път Ситиринг Люцерн бяха демонстрирани последните технологии и изисквания към тунелното строителство. Безопасността на придвижване и бърза евакуация на пътуващите в случай на инцидент в тунела са водещите изисквания при проектирането и изграждането им, стана ясно от представянето на мениджърите на АСТРА, компанията-изпълнител на обекта. Всяка тръба на тунелите е с по три ленти в едната посока, като на всеки 100 метра има авариен изход, шумоизолационна стая за бърза връзка с телефон на полицията и бърза помощ, изключително мощна и надеждна вентилационна система за отвеждане на изгорелите газове и противопожарна система за потушаване на огън.
Обмяната на информация и опит е изключително важна за нас предвид предстоящото изграждане на големи тунели в България - този под Шипка и на ЛОТ 3 на АМ "Струма", коментира министър Павлова. Според нея проектирането на тунелите е един от най-важните процеси при строителството им, тъй като трябва да отразят последните, най-нови тенденции и изисквания за безопасност в сектора. Съвсем скоро предстои обявяването на обществена поръчка за проектиране на тунела на ЛОТ 3 на АМ "Струма", който ще бъде един от най-дългите в Европа. Затова днешното посещение е от изключително значение за нас, за да можем да заложим обективни изисквания в документацията, коментира тя. Особено внимание при рехабилитацията е обърнато на осигуряване на висока степен на безопасност на пътуващите, отговаряща на директивата за тунелна безопасност.
По-късно регионалният министър се срещна и с федералния министър на околната среда, транспорта, енергетиката и комуникациите на Швейцария Дорис Лойтард и с директора на федералната служба Пътна инфраструктура Рудолф Дитерле.
На срещата бяха представени предстоящите водни проекти в България като беше обърнато внимание на предвидените за изграждане язовири Пловдивци, Нейковци и Луда Яна, пречиствателни станции за питейна вода към тях, както и намерението за стартиране на обследване, проектиране и строителство на 4 нови язовира за питейно-битово водоснабдяване, съчетано с възможностите за добив на електрическа енергия чрез водно-електрически централи към хидроенергийните системи.
Министър Павлова отправи покана за посещение и обмяна на опит на специалисти от пътния и водния сектор и провеждане на конференции и работни срещи.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161