EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Още облекчения за земеделците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още облекчения за земеделците

mail14:32 | 28.11.2018прегледи 771 коментарикоментари 0


Предвиждат се административни облекчения за земеделските производители в Наредбата за реда и условията за водене на регистър на лицата осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Това е станало известно на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на земеделски производители, съобщиха от министерството.

Миналата седмица в Министерството на икономиката са постъпили обобщени предложения от земеделския бранш по публикуваната за обществено обсъждане наредба. Повечето от тях се отнасят до административни облекчения за бизнеса, сред които обобщение на всички предвидени декларации в нея в единно заявление, служебен обмен на данни между институциите, по-малък на брой изискуеми документи и др. Взема се предвид и характера на дейността на земеделските производители като се допускат възможност за по-облекчено деклариране на притежаваните и/или наети превозни средства, както и на местоположението на цистерните, които ползват за своята дейност. Предложенията днес са били обсъдени, заедно с експерти от Министерството на земеделието, храните и горите.

На практика всички наши предложения, които касаят наредбата се приемат, а за въпросите, които касаят самия закон ще търсим най-доброто решение в практиката, е казал Костадин Костадинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Според нас между 12 и 15 хил. производители ще подадат заявления за включването им в този регистър и трябва да се намери решение как да не ги затрудняваме излишно и да не им се пречи да работят, е казал Костадин Костадинов.

Целта ни е да направим подзаконовият нормативен акт работещ като пресечем възможностите за злоупотреби, но без да натоварваме бранша с излишни административни изисквания, е посочил зам.-министър Манолев и се е ангажирал всички направени предложения в тази посока да бъдат съобразени в текстовете на наредбата. Наредбата ще бъде преработена и отново качена за обществено обсъждане с отразените предложения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139