EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още година дългова криза в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още година дългова криза в еврозоната

mail12:20 | 20.08.2010прегледи 1040 коментарикоментари 0


Симптомите на дълговата криза в еврозоната ще продължат да съществуват най-малко още една година, според анкета на Reuters сред 60 икономисти, които смятат, че правителствата ще продължат борбата си за ограничаване на огромните дългове още известно време. Забавянето на икономиката на САЩ представлява  най-голямата опасност за стабилното възстановяване на икономиката в еврозоната, сочат резултатите от проучването.
Затягането на финансите и безпокойството, свързано с дълга, също се смятат за сериозни рискове за растежа в еврозоната.
Кризата, която в анкетата е определена като ситуация, когато разликата в доходността на 10-годишните държавни облигации на най-малко две страни от еврозоната надхвърли 100 базисни пункта спрямо държавните облигации на Германия, ще продължи най-малко година, според 55 от анкетираните икономисти.
Двайсет и шест от тях посочват, че тя ще продължи най-малко 2 години.
Няколко правителства от еврозоната се ангажираха със строги мерки на икономия, за да си върнат контрола върху раздутия бюджетен дефицит, макар че много от програмите им са все още на ранен етап.
Според анкетираните икономисти шансовете на Гърция да преструктурира суверенния си дълг през следващите пет години са 43%, което е с 10% повече в сравнение с анкетата от май, когато беше пикът на нестабилността на европейските финансови пазари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048