EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още 56 българи одобрени за Израел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още 56 българи одобрени за Израел

mail09:30 | 29.06.2012прегледи 713 коментарикоментари 0


На 23 юли 2012 г. втората група от 56 одобрени строителни работници ще замине на работа в Израел. Подготвят се документи им за издаване на работна виза. Първите 49 одобрени български строителни работници заминаха на 30 април 2012 г. и вече работят в Израел.

В бюрата по труда в цялата страна се набират документи на нови кандидати. Изискванията са променени. Възрастта на кандидатите е увеличена на 50 години. Отпада изискването за доказване на образование и трудов стаж чрез документи. Всеки кандидат ще доказва професионалните си умения чрез интервю и практически изпит по заявената професия в София пред представители на Асоциацията на контракторите и строителите в Израел (АСВІ) и на Агенцията по заетостта (АЗ). В рамките на един час кандидатите ще трябва да разчетат чертеж и начините на изпълнението му. След преценка на резултатите от интервюто и практическия изпит, АСВІ ще уведоми АЗ за имената на преминалите успешно изпита. Бюрата по труда ще уведомят своевременно кандидатите за място, дата и час на интервюто и практическия изпит. Кандидатите трябва сами да организират пътуването си до столицата.

Запазват се останалите изисквания към кандидатите: да бъдат граждани на България на възраст над 25 години; да не са работили до момента в Израел; да нямат роднини от първа степен, работещи в Израел (с изключение на братя и сестри); да нямат криминално досие; медицински и физически да са подходящи за усилена работа навън при израелските климатични условия в строителния сектор, включително работа на височина; да имат опит като кофражисти, арматуристи, мазачи и работници по полагане на керамични облицовки на подове и стени; да не страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея, СПИН.

Разходите за полетите до Израел и обратно са за сметка на българските работници.

Всички кандидати, които искат да работят в Израел и отговарят на горепосочените условия, подават в бюрата по труда по местоживеене следните документи:
а) заявление за кандидатстване (по образеца на Приложение 1). Имената в заявлението се попълват на латиница, по начина на изписване в задграничния паспорт;
б) копие на лична карта и копие на страницата с личните данни от задграничния паспорт. Ако кандидатът няма издаден задграничен паспорт, може на този първи етап на кандидатстване да приложи само лична карта.
В съответствие с чл. 6 т. 3 от Процедурата по прилагане на Спогодбата с Израел, максималният брой на българските работници, които Израел ще наеме, няма да надвишава 75% от съдържащите се в базата данни кандидати. Тези 75% се избират на случаен принцип от компютърна програма в Службата по въпросите на населението и имиграцията в Министерството на вътрешните работи на Държавата Израел (ПИБА).

 


Тагове: Израел, работа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg