EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още 20 млн. лв. за бежанците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още 20 млн. лв. за бежанците

mail13:00 | 19.02.2014прегледи 624 коментарикоментари 0


Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 20 млн. лв., с които ще се финансира изпълнението на дейности по Плана за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на засиления миграционен натиск към територията на България, съобщи пресцентърът на МС.
Средствата са предвидени в централния бюджет. Те се разпределят по бюджетите на Министерския съвет (за областната управа в Хасково), на министерствата на вътрешните работи, на отбраната и на здравеопазването, на ДАНС и на БЧК.
Мерките, които ще бъдат финансирани, са свързани с изготвяне на проектната документация и изграждане на инженерно съоръжение в участък на българо-турската граница, извършване на ремонт, модернизация и оборудване на помещения за настаняване на задържани лица, извършване на медицински изследвания на лицата, потърсили закрила и на настанените в домовете на дирекция „Миграция” чужди граждани, закупуване на ваксини, подобряване на битовите условия в съществуващите центрове, осигуряване на храна и гориво за отопление в помещенията за настаняване на задържани лица, спешна медицинска и специализирана болнична помощ и др.
Постановлението е прието на вносител.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg