EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оферти на трудовите борси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оферти на трудовите борси

mail15:00 | 22.04.2014прегледи 796 коментарикоментари 0


През април на девет трудови борси пряк контакт установиха 800 търсещи работа и над 130 работодатели, като са обявени около 260 свободни работни места, съобщава Агенция по заетостта.

195 безработни посетиха борсата в Левски, като работодателите заявиха 32 места за опаковчици, заварчици, шофьори, сервитьори, продавач–консултанти, охранители, работници кухня и др.
Разкрити са 63 свободни места в Созопол. Работодателите от региона търсят служители с подходяща квалификация за позиции основно в сферата на хотелиерството и ресторантьорството - камериери, сервитьори, бармани, администратори хотел, чистачи, готвачи, помощник-готвачи, пиколо, миячи и портиери. На трудовата борса в Омуртаг 12 работодатели обявиха места предимно в областта на промишлеността, строителството и търговията – автомонтьори, работници в строителството, кофражисти, зидаро-мазачи, сладкари, работници в заведения за бързо хранене. В Момчилград са обявени 21 места за машинни оператори на каучукови изделия, строителни работници и шивачи.

В Елхово петима работодатели обявиха 42 свободни места предимно за сервитьори, готвачи, общи работници, камериерки, шивачки, работници кухня. 33 места бяха предложени на 48-те търсещи работа на борсата в Луковит. Позициите са за шивачи, зидаро–кофражисти, сервитьори, готвачи, сладкари, автомонтьори, комбайнери, трактористи и машинни оператори. В Тутракан 20 работодатели обявиха 21 места за общи работници в селското стопанство, сервитьори, шивачки, готвачи, енергетици, електромонтьори и др. Борсата във Вълчидол бе посетена от 43 безработни, които се запознаха с обявените работни позиции основно в областта на селското стопанство и строителството. Във Велики Преслав борсата бе посетена от 64 търсещи работа. 14 работодатели обявиха общо 22 свободни места за шивачи, гладачи, пътни работници, сезонни работници, специалисти на цифрова машини в мебелното производство.

Общо 128 трудови борси ще проведе АЗ през настоящата година. 100 от тях са в изпълнение на проект „Да успеем заедно” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. От всички борси 80 са общи, а 48 – специализирани – за младежи, за продължително безработни и лица в предпенсионна възраст, както и за представители на ромската общност.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg