EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оферти за строителен надзор на 200 км пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оферти за строителен надзор на 200 км пътища

mail15:15 | 29.04.2022прегледи 983 коментарикоментари 0


Отворени са ценовите оферти на кандидатите в двете обществени поръчки за избор на изпълнители на строителния надзор при основния ремонт на близо 200 км третокласни пътища. Те включват 11 пътни отсечки в областите Варна, Бургас, Стара Загора, Видин, Хасково и Смолян. Сред тях са участъци, предложени от граждани за включване в ремонтната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 г., като Дюлинския проход, пътя Росен - Веселие - Ясна поляна и пътя Маринка - Визица в област Бургас,. както и пътя Раброво - Периловци - Шишенци в област Видин.

За ремонта на трасетата има изготвени технически проекти. В момента се провеждат обществени поръчки за избор на изпълнители на строително-монтажните работи.

В обявените тръжни процедури АПИ завиши изискванията към изпълнителите на основния ремонт и на строителния надзор както по време на строителните дейности, така и в гаранционния период след това. Целта е да се гарантира качествено изпълнение на строително-монтажните работи. Предвидено е ново задължение на строителния надзор да разполага с акредитирана строителна лаборатория, различна от тази, която ще използва строителят. Целта е консултантът да извършва задължителни собствени проби, изпитвания и контролни проверки по време на изпълнението и приемането на строителните дейности.

Предвиден е и двойно по-дълъг гаранционен срок на пътните работи – 6 години, вместо досегашните 3 години. При установяване на технически грешки и несъответствия в сертификат за извършени СМР, одобрен от надзора и предаден за окончателно одобрение и разплащане на възложителя, ще може да се налагат санкции и на строителния надзор.

На строителния надзор допълнително е вменено да съгласува и контролира временната организация на движение с оглед повишаване на безопасността по време на строителството.

Едната обществена поръчка е за строителен надзор при ремонта на 123,5 км пътища и е разделена в пет обособени позиции, които може да се видят тук:


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047