EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Отсечката "Кресна-Сандански" е готова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отсечката "Кресна-Сандански" е готова

mail07:20 | 06.12.2018прегледи 700 коментарикоментари 0


След 10 декември се очаква да бъде  пуснато движението в участъка между Кресна и Сандански от АМ "Струма". Трасето ще бъде открито пет месеца предсрочно. В изграждането на новия участък са вложени над 240 млн. лв. Предсрочното пускане ще облекчи очаквания интензивен трафик за Гърция за коледните и новогодишните празници, предаде БНТ.

24-километровият участък от магистралния път е почти готов. В момента се полага последният слой асфалт, нанася се пътна маркировка, работи се върху осветлението и озеленяването.

В участъка между Кресна и Сандански са изградени три пътни възли, 25 големи съоръжения, 4 площадки за отдих както и 9 селскостопански подлези и надлези.

С пускането на отсечката трафикът за Гърция вече няма да минава в близост до крайпътните заведения разположени от години на главен път Е-79. В село Градешница хората се притеснени от фалити.

За първи път на автомагистрален участък в България са изградени и така наречените "Интелигентни транспортни системи". Те включват станции за броене и управление на трафика, за измерване теглото на превозните средства, както и видеонаблюдение.

От магистралата остават в работен режим Благоевград-юг, който трябва да бъде завършен през 2019 година, тунелът „Железница“, за който бе обявен тръг и има избран изпълнител, отсечката  Симитли -  Банско и Крупник – в строеж през 2019 г.

И най-тежкият участък Лот 3.2  Кресненското дефиле – Крупник-Кресна, чийто строеж трябваше да стартира до 2019 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886