EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Открит нов завод в село Куклен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открит нов завод в село Куклен

mail13:15 | 23.09.2012прегледи 2961 коментарикоментари 0


Групата „Зигер-Мекалит“ откри новия завод „Мекалит България“ в пловдивското село Куклен. Българският президент Росен Плевнелиев даде официален старт на производството в новата сграда.

Около 7 милиона евро са инвестирани в завода, който се разпростира на площ от около 22 500 м2. Производствените и административните сгради заемат 5 700 м2. Новата структура започва дейността си с 35 служители. До 2013г. броят на заетите лица ще се увеличи до 70-80 души.

„Мекалит“ е пазарен лидер в разработването и производството на ултразвуково-заварени плотове за производството на домакински електроуреди. Продуктовата гама на предприятието включва също технически компоненти от пластмаси, както и комплексни монтажни групи.
От септември 2012 г. основаното през миналата година дъщерно дружество „Мекалит България“ ЕООД произвежда ултразвуково-заварени плотове и компоненти от пластмаси за домакински електроуреди.

В речта си при откриването Михаел Майер, управител на дружество „Мекалит България“ ЕООД обърна внимание на промените на глобално ниво в производството на домакински електроуреди, които се отразяват в значителна степен и на „Мекалит“, тъй като клиентите на фирмата все повече разширяват своята производствена дейност в страни като Полша, Китай, Турция и България. „Отдавна сме насочили вниманието си към региона на югоизточна Европа и по-специално към Турция и България. В същото време съзнавахме, че в дългосрочен план тези изключително интересни и разрастващи се пазари не биха могли да се обслужват без производство на местно ниво“, каза Михаел Майер. „Поради добрата структура на разходите и изградената инфраструктура се спряхме на Куклен“.

За компанията

Групата „Зигер-Мекалит“ е семейно управлявано германско предприятие със седалище в град Лихтенау, провинция Баден-Вюртемберг. Групата има общо 450 работници и служители в заводите в Лихтенау/Германия, Лоц/Полша и Пловдив/България.В средата на 90-те години „Мекалит“ разработи ново поколение плотове за производство на домакински електроуреди. Произведените по високоиновативната ултразвукова технология плотове се използват от известни производители на домакински електроуреди. Днес „Мекалит“ е пазарен лидер в разработването и производството на плотове за перални и сушилни машини, съдомиялни машини и хладилници. Благодарение на постоянния стремеж към качество, иновативност и гъвкавост фирмата се превърна и в един от водещите производители на фини технически компоненти от пластмаса.

Сред клиентите на „Мекалит“ са фирмите „Бош-Сименс Хаусгерете Групе“, „Либхер“, „Миле“, „Гагенау“, „Неф“, „Форстер“, „Рационал“ и „Куш“.


 


Тагове: завод, Куклен
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg