EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Открива се новият бул. „Филип Кутев“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открива се новият бул. „Филип Кутев“

mail14:20 | 24.10.2023прегледи 425 коментарикоментари 0


 

 

Йорданка Фандъкова, FB

От  24 октомври пускаме изцяло нов булевард – бул. „Филип Кутев“ от „Симеоновско шосе“ до ул. „Сребърна“. Той е с дължина от 1,2 км, 6 ленти за движение, обособена буслента, велоалея, широки тротоари и 200 нови дървета.

Изцяло новият бул. „Филип Кутев“ е с дължина от 2,3 км и е част от третия градски ринг, с който свързваме бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. С него ще разтоварим трафика не само в южните квартали, но и в центъра на града, защото ще дадем удобни бързи връзки извън централната градска част.

Изграждането на стратегическата за София транспортна инфраструктура беше един от приоритетите в работата ми и постигнахме сериозни резултати с изграждането на 6 кръстовища на две нива и 13 транспортни пробива.

Догодина ще завърши и новото южно платно на „Филип Кутев“ между ул. „Сребърна“ и бул. „Черни връх“. Започнахме и последният участък от бул. „Т. Каблешков“ – пробивът от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“.

До края на годината трябва да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърже кв. „Гео Милев“ с бул. „Черни връх“, а довеждащите бусчета на „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ Симеоново“, освен до метрото, ще имат връзка и с новата линия.

Снимки - Аделина Ангелова


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg