EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"ОТЕ Telecoms" ще инвестира над 3 млрд.а евро в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"ОТЕ Telecoms" ще инвестира над 3 млрд.а евро в Гърция

mail11:45 | 20.12.2021прегледи 866 коментарикоментари 0


Според правителствени източници компанията "ОТЕ Телекомс" ("ОТЕ Telecoms") ще инвестира над 3 милиарда евро в Гърция от 2022 до 2027 г., заявиха ръководителите на "Дойче Телеком" ("Deutsche Telekom") и ОТЕ по време на среща с премиера Кириакос Мицотакис в двореца Максимос, като добавиха, че това е една от най-големите инвестиции, направени от частна компания в сферата на телекомуникациите. Това съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.

Тези инвестиции, които допринасят значително за дигиталната трансформация на Гърция, за да може да стане новатор на европейско ниво, ще помогнат на компанията да реализира програмата за фиксирана мрежа и ще осигури оптични кабели за 3 милиона домове и бизнеси, и също така ще увеличи скоростта за свободен фиксиран широколентов интернет за абонатите си, което значително ще увеличи проникването на ултрависоки скорости.

"Решението, взето от Съвета на директорите на "Дойче Телеком", е вот на доверие към страната. Това е вот на доверие към вашия отличен местен екип и към ОТЕ. Но аз също така смятам, че това е вот на доверие към нашата политика, която насърчава дигитализацията с много по-бързо темпо и ще направи Гърция новатор на европейско ниво. Ние обсъдихме много пъти възможностите, предложени от Гърция като страна, която може да ръководи дигиталната трансформация", отбеляза премиерът.

"От началото на пандемията много хора решиха, че Гърция е чудесно място за работа. Но за да направим Гърция още по-атрактивна, имаме нужда от добра комуникативност с максимално голям обхват на населението, на най-добри цени, за да можем да сме конкурентноспособни в тази сфера. Смятам, че Вашето решение наистина ни помага да се движим в тази насока", подчерта Мицотакис.

Президентът и изпълнителният директор на групата ОТЕ Михалис Цамас заяви: "Отговаряме на истинските потребности на държавата, обществото и пазара, като изграждаме днес мрежата, на която ще бъде основан растежът идните десетилетия и безплатното повишаване на скоростта за нашите клиенти".

Освен други значителни преимущества тези инвестиции ще ускорят цифровата трансформация на страната и ще допринесат за постигането на тези цели, изложени в Книгата за дигитална трансформация и Националния план за широколентова връзка.

Ръководителят на "Дойче телеком" Тим Хьотгес, изтъкна следното: "Със стратегическия план за бързо развитие силно подкрепяме визията за дигитална трансформация на страната и изразяваме увереност в перспективите й за растеж.

Инвестициите на "Дойче Телеком" в Гърция имат стратегическо значение за нас. Особено през последните години страната постигна голям напредък във всички сфери, доказвайки, че е сред най-развитите страни в Европа."
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162