EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отварят ценовите оферти за Лот 2 на АМ Тракия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отварят ценовите оферти за Лот 2 на АМ Тракия

mail18:33 | 01.02.2010прегледи 748 коментарикоментари 0


Отваряне на ценовите оферти за строителство на Лот 2 на АМ Тракия ще бъде в петък, 5.2.2010 година, съобщи Агенция Пътна инфраструктура.
Тогава ще станат ясни ценовите предложения на допуснатите участници, подали оферти за строителство на Лот 2 на АМ Тракия.
Както е известно осем компании  кандидатстват за изграждане на лот 2 на магистрала Тракия.  Това са турската  Доуш, австрийската Щрабак, гръцките Терна ле и Актор, Консорциум Български автомагистрали (Главболгарстрой и Автомагистрали Черно море), Алпине холдинг пътища, Обединение магистрала Трейс, Дружество по ЗЗД Конструктор Тракия.
Имената им бяха оповестени при публичното отваряне на офертите в Агенция пътна инфраструктура преди почти три седмици.
Офертите са оценявани от комисия, съставена от девет експерти, представители на различни министерства - Министерски съвет, МРРБ, МФ, МТИТС, АОП, АПИ и др. Наблюдатели са Асоциация прозрачност без граници, браншова организация Камара на строителите.
Според регионалния министър Росен Плевнелиев компаниите, подали офертите, са водещи на Балканите. Те са хърватски, гръцки, турски, български, като част от тях са обединени в консорциуми, а други участват самостоятелно.
Документи за участие в търга бяха закупени от 66 фирми. По този повод Плевнелиев коментира, че се е надявал на 10 -15 подадени оферти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg