EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Осем страни включително и България с шанс за еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Осем страни включително и България с шанс за еврото

mail11:45 | 17.02.2010прегледи 1162 коментарикоментари 0


Има осем нови кандидатки за присъединяване към еврозоната. България, Естония, Полша и Унгария са с най-добри шансове за приемане на еврото, но има опасения от фалшифициране на данни., съобщава днес в. Die Welt.
Въпреки проблемите на Гърция, има кандидати за еврозоната и някои от тях имат много добри шансове се приближат до целта си през следващите месеци.
Сравнително добри са шансовете на България, още повече че там валутата е свързана за еврото. Делегация от Брюксел ще направи оценка на напредък на България по пътя й към еврото утре в София, отбелязва и австрийският в. Wirtschaftsblatt. В делегацията ще вземат участие експерти от Европейската централна банка и Международния валутен фонд. Целта на България е да се включи към предприсъединителния механизъм (ERM ІІ) през март.
Българският премиер Бойко Борисов наскоро отказа да назове конкретна дата за присъединяването към еврото, но точно това  остава в списъка с основните приоритети на страната. Реалното членство в еврозоната в рамките на следващите две или три години е сериозно предизвикателство, отбелязва изданието.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg