EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК заседава без Либия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК заседава без Либия

mail14:40 | 08.06.2011прегледи 551 коментарикоментари 0


Мястото на Либия остана празно при откриването на министерската конференция на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) днес във Виена, предаде Франс прес. Либия трябваше да бъде представена от бившия ръководител на либийската електрическа компания Омран Абукраа.
Влиятелната личност в режима на полковник Мумар Кадафи и традиционен участник в заседанията на ОПЕК, бившият председател на националната петролна компания Шукри Ганим измени на Триполи през май и заяви в Рим на 1 юни, че е напуснал страната си, за да се присъедини към бунтовниците, борещи се за отстраняването на либийския ръководител.
Малко преди началото на срещата при закрити врата министърът на петрола на Обединените арабски емирства Мохамед бен Заин ал Хамли изтъкна, че "ако е необходим повече петрол, ще доставим повече петрол". Председателстващият картела, иранският и. д. министър на петрола Мохамад Алабади отбеляза, че последните шест месеца са били "особено нервни" за пазарите. Според него обаче пазарът е снабден достатъчно и световните резерви остават на адекватно равнище. От своя страна кувейтският министър на петрола Мохамад ал Басири, цитиран от ДПА, изтъкна, че "някои страни" трябва да увеличат производството си. Той се позова на нарастващото търсене от Китай, природните бедствия в Япония и спирането на добива в Либия заради конфликта.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160