EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПЕК + другите решават за петрола

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК + другите решават за петрола

mail10:30 | 10.05.2017прегледи 1492 коментарикоментари 0


Налице е зараждащ се консенсус между страните от и извън ОПЕК, които взеха участие в глобалното споразумение за намаляване на добивите на петрол от миналия ноември, за необходимостта от разширяване на тяхната договорка и след края на месец юни с оглед решаване на проблема със свръхпредлагането на ценната суровина, заяви преди дни саудитският управител на картела, цитиран от агенция Ройтерс.

Организацията на страните износителки на петрол, Русия и други производители се договориха през ноември 2016-а година да ограничат производството си с общо 1,8 млн. барела на ден през първите шест месеца на настоящата година, като срокът на това споразумение е до 30-и юни.

Между страните, участвали в споразумението, има зараждащ се консенсус относно необходимостта от удължаване на договореността, постигната през миналата година, заяви пред агенцията Адебел Ал-Аама от Саудитска Арабия.

Въз основа на данни към днешна дата е налице нарастващо убеждение, че може би е необходимо шестмесечно удължаване на срока за постигане на по-балансиран петролен пазар, но все още няма окончателна яснота относно продължителността на това удължаване, допълни той.

Официалното решение ще бъде взето на предстоящата среща на петролните министри на страните - членки на ОПЕК, която ще се проведе на 25-и май във Виена.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg