EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опасната страна на секса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опасната страна на секса

mail10:50 | 30.12.2011прегледи 877 коментарикоментари 0


Учените не престават да повтарят колко полезен е сексът за здравето. Ново изследване показва, че интимните удоволствия, освен приятни, могат да бъдат и опасни.

Сексът изисква добра физическа подготовка, а за хора, които не се занимават със спорт, може да се окаже фатален. Както подчертават лекарите, активният секс може да доведе до инфаркт, ако не сте достатъчно тренирани. Сексолозите изчисляват, че при физически слабите мъже и жени рискът от сърдечен пристъп по време на креватни изпълнения се увеличава 2,7 пъти. В някои случаи краят е фатален, особено при по-възрастните хора. За това е добре да тренирате редовно и ако не сте го правили отдавна, да не прекалявате с натоварването.

Но има и друга страна на секса. Жените прахосват грешни пари за кремове и мазила против целулит, без да подозират, че сексът с половинката е най-ефикасното средство срещу портокалова кожа.

Изследователи от Германия смятат, че най-добрият и приятен начин в борбата с целулита е редовният секс. Честият оргазъм при жените увеличава нивата на естрогена, серотонина и ендорфина, хормони, които предотвратят образуването на целулит. Редовният и качествен сексуален живот се отразява добре на фигурата, особено в областта на бедрата и задните части. 30 минути активен секс се равняват на 40 минути във фитнеса, освен това получавате удоволствие и горите 350 калории повече. /БГНЕС
 


Тагове: целулит, секс
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049