EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оли Рен с огромни правомощия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оли Рен с огромни правомощия

mail15:14 | 27.10.2011прегледи 483 коментарикоментари 0


Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси  Оли Рен ще бъде натоварен с непосредственото решаване на  проблемите в еврозоната, като статутът му ще бъде повишен, а  правомощията - разширени. Това заяви днес пред Европейския  парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Франс прес и ИТАР-ТАСС. "Еврокомисарят Оли Рен ще заеме пост на  заместник-председател на Европейската комисия по икономическите,
валутните въпроси и еврото, отбеляза Барозу. Той изтъкна, че  тази стъпка ще допринесе за координиране на икономическото  управление в Европейския съюз и еврозоната и ще гарантира  независимостта и ефективната работа" на висшия изпълнителен  орган на ЕС. "Да имаме комисар, натоварен с по-специални отговорности  спрямо еврото, означава, че искаме управлението на еврото да  става в рамките на общността", подчерта Барозу няколко часа след края на европейската среща на върха за дълговата криза. "Това е важно по същество, но също и от символична гледна  точка, а символите са нещо важно", допълни председателят на  Еврокомисията.
Това назначение би могло да предвещава създаването с течение на времето на поста министър на финансите на еврозоната, за  което настояват някои европейски представители, отбелязва АФП.
На днешните дебати в ЕП евродепутатите зададоха въпроси на  Барозу по подробностите от приетия тази нощ план за спасяване  на Гърция, увеличаване на обема на стабилизационния фонд и  рекапитализацията на банките.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg