EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оли Рен моли за време

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оли Рен моли за време

mail17:30 | 05.08.2011прегледи 726 коментарикоментари 0


Еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен днес поиска време от пазарите, за да бъдат изпълнени на практика решенията, взети от еврозоната на извънредната среща на високо равнище през юли, заявявайки, че става дума за седмици, а не за месеци.
"Фантастично би било решенията, взети на срещата на високо равнище, да можеха да бъдат превъплътени още на 22 юли (на следващия ден - бел. ред.), но това е невъзможно", заяви Рен, който се върна от отпуск, специално за да даде днес пресконференция в Брюксел, информира АФП. "Твърде технически елементи от това споразумение предстои да бъдат оформени, след това приети и ратифицирани от всяка страна членка на еврозоната", допълни Рен. След като пазарите бяха разтърсени от опасения, Рен заяви, че Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейският фонд за финансова стабилност (ЕФФС)" работят "денем и нощем" по изработването на плана за Гърция и за цялата еврозона. "Експерти на страните членки, със съдействието на моите служби, а също ЕЦБ и ЕФФС работят денем и нощем, за да приключат оформянето на споразумението, постигнато на 21 юли" на срещата на високо равнище на еврозоната, заяви Рен на пресконференция. "Организират се редовно срещи и телеконференции и ще се насрочват и през идните дни при необходимост", допълни Рен. Отсъствието на европейските ръководители в разгара на летния отпускарски сезон буди безпокойство, а в същото време рисковете от "заразяване" са твърде високи вече се отразяват на Италия и Испания, които са съответно третата и четвъртата икономика в еврозоната, отбелязва АФП.
"Според мен нито една от тези страни (Италия и Испания) няма да се нуждае от план за оказване на помощ. Икономическите им основи не предполагат това", заяви Рен. Еврокомисията ще публикува тази есен доклад за "надеждността на еврооблигациите", допълни Рен. "Когато бъде сключено споразумение по тази важна реформа на икономическото управление, което се очаква да стане през септември, Комисията ще представи доклад за надеждността на еврооблигациите с гледна точка за начина, по който това би могло да подобри бюджетната дисциплина и да увеличи ликвидността на пазарите", обясни еврокомисарят, цитиран от Франс прес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg