EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Окрупняване на пасещни имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Окрупняване на пасещни имоти

mail10:07 | 16.01.2017прегледи 1436 коментарикоментари 0


Парламентът прие на първо четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. С измененията се цели окрупняване на имотите, които животновъдите ползват за отглежданите пасищни селскостопански животни.
Предвижда се отпадане на забраната имоти, декларирани за обработване с начин на трайно ползване "трайни насаждения", да бъдат включвани в споразуменията за създаване на масиви за ползване. Същевременно за пасища, мери и ливади се регламентира нова процедура за създаване на масиви за ползване. Окрупняването ще става по споразумение между собственици или ползватели на животновъдни обекти с регистрирани пасищни селскостопански животни, които ползват пасища, мери и ливади под нормата за площ на една животинска единица. Споразумението ще се сключва и актуализира ежегодно до 20 декември за следващата календарна година. Заявленията за участие ще се подават до 31 октомври в общинската служба по земеделие по местонахождението на имотите.

Споразумението ще се смята за правно основание по смисъла на Закона за подпомагане на земеделските производители, включително и по отношение на "белите петна", когато е извършено плащане за тях.
Имотите, за които няма сключени договори и не са подадени декларации от техните собственици (т.н. "бели петна"), с изключение на тези от държавния и общинския поземлен фонд и имотите, които собствениците не желаят да включват в масиви за ползване, ще се разпределят между ползвателите.
За стопанската 2016 - 2017 г. предвидените срокове в новосъздадената разпоредба ще бъдат удължени с три месеца.


Тагове: имоти, пасища
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg