EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОИСР:Еврозоната изглежда се забавя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИСР:Еврозоната изглежда се забавя

mail13:10 | 10.10.2014прегледи 1041 коментарикоментари 0


Очаква се икономическият растеж в еврозоната да се забави, а в повечето останали световни икономики растежът ще остане скромен през следващите месеци, според оповестените съставни изпреварващи показатели на Организацията за  икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), информира в. "Уолстрийт джърнъл". Данните са поредният удар по надеждите, че 18-те страни използващи еврото, ще постигнат устойчиво възстановяване тази година, оставяйки след себе си най-лошото от финансовата и банковата криза.
Вместо да се съживява, икономическият растеж се забави през първото тримесечие, а през второто тримесечие спря. Показателят на ОИСР сочи, че оставащата част от 2014 година няма да бъде по-добра и дори може да се стигне до свиване на икономиката. Изпреварващите показатели сочат дори, че еврозоната може да остане слабото звено на световната икономика. Изпреварващият показател за еврозоната започна да расте в края на 2012 година, предвещавайки връщането на валутната зона към растеж през второто тримесечие на 2013 година. В началото на тази година растежът спря и сега три месеца поред бележи спад - развитие, което според ОИСР сочи, че растежът на еврозоната
губи инерция. Изпреварващите показатели очертават и по-слаб растеж в  Германия и Италия. Те бяха предшествани от поредица данни, които засилиха безпокойството, че най-голямата европейска икономика има затруднения с постигането на растеж през третото тримесечие. Показателят на ОИРС за бъдещата икономическа активност сочи, че растежът в повечето развити икономики, като САЩ и Великобритания, ще остане около сегашното си равнище, а съставният изпреварващ показател за 34-те страни членки на организацията остана непроменен на равнище 100,4 пункта за август.
 


Тагове: ОИСР, еврозона
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162