EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Одит и политическа воля отпушили евросредствата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одит и политическа воля отпушили евросредствата

mail12:48 | 18.02.2010прегледи 667 коментарикоментари 0


Брюксел отпуши седем програми само поради една причина, че има политическа воля и одитен орган, който няма да крие от тях. Никой не се заблуждава, че вие, и ние сме се променили много. Парите ги дадоха заради политическа воля и сигурен одитен орган. Това каза премиерът Бойко Борисов пред кметовете на събранието на НСОРБ в Пловдив, съобщава агенция Фокус.
Борисов обясни, че говори по-рязко и по-твърдо заради малка част от кметовете, които си мислят, че ще продължат да правят същото, както досега. „ЕК каза, че ще даде пари - да се назначат хора в одитния орган, за да не изтичат пари. Важно е, защото българите са европейски граждани. Те искат да предпазят нашите граждани от нас, ако не се поправим. Много от договорите, сключени с общините, нямат финансиране и сега идват при мен и искат пари. Защо започвате процедура без да имате пари? А как се контрактуват договори и се иска сега да плащаме?”, запита Борисов.
На кметовете ще бъдат раздадени бележки с индикаторите за измами по европейските фондове. „Всеки текст, който го има тук, е задължителен. Всеки, който наруши един ред, няма право да идва да ми иска пари”, каза премиерът и обясни, че ако кметовете, които сгрешат, не си признаят, той сам ще го казва на обществото.
Одитният орган сега е от 40 души, до месец ще станат 60 души.
„Досега нещата може да са били така, затова 7 от седемте програми бяха спрени. Този кмет, който спазва правилата, ще получи пари. Било каквото било, но от днес е друго. Тук няма разлика дали кметът е от ГЕРБ или от друга партия. Както проверяват кмета на Ямбол, така ще проверяват всеки останал”, каза още Борисов и поръча до вторник всеки кмет да има наръчника, където да чете и да знае за какво да внимава.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg