EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Огромен интерес към летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Огромен интерес към летище София

mail11:25 | 25.11.2018прегледи 1022 коментарикоментари 0


  Интересът на нискотарифните компании към летище София е огромен. Много от големите европейски оператори се обръщат с въпроси и затова удължихме периода за подаване на оферти за концесия до 29 януари. Това е съобщил министърът на транспорта Росен Желязков на третия национален форум на Предприемачи ГЕРБ "Предприемачество. Развитие. Перспективи", съобщава пресцентърът на партията. Събитието се провежда в Поморие.
    Пред участниците той е подчертал важността да се развиват транспортните връзки в страната и правилното формулиране на българския интерес в стратегията за следващия програмен период на ЕС.
    "С 30 на сто ще се намали цената на газта, ако започне промишлен добив от собствени находища в българската акватория на Черно море", е коментирал  зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков по време на форума. Той е уверил, че държавата работи усилено за диверсификация на газовото снабдяване, което ще осигури енергийната независимост. "Най-доброто решение е експлоатация на собствени находища, а геоложките проучвания в Черно море към момента дават повод за оптимистични очаквания", е отбелязал зам.-министърът.
Станков е добавил, че когато предприятията в енергетиката правят големи инвестиции, те се отразяват пряко и косвено на всички участници в бизнеса в страната.
    Той е информирал още, че преди дни е започнало изграждането на електропровода "Бургас - Добруджа", който трябва да бъде завършен до 2020 г. и е с дължина 80 км. Проектът е от изключителна важност както за цялото Южно Черноморие, така и за увеличаване обмена на електроенергия между България и съседните държави, е подчертал зам.-министърът. Той е препоръчал на предприемачите да следят страницата на българската независима енергийна борса, за да оптимизират разходите си за енергия. Друг начин е въвеждането на мерки за енергийна ефективност, за които са предвидени средства в няколко програми, които ще бъдат отворени през следващите месеци, е посочил Жечо Станков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg