EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Овче сирене и българско кисело мляко в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Овче сирене и българско кисело мляко в Брюксел

mail17:50 | 13.10.2011прегледи 696 коментарикоментари 1


Дирекцията на Природен парк "Българка" към Изпълнителната агенция по горите представи в Брюксел овче сирене и българско кисело мляко по време на Европейската седмица на регионите и градовете - "Дни на отворените врати 2011", съобщи за БТА земеделското министерство. Събитието се организира всяка година от Европейската комисия и от Комитета на регионите на Европейския съюз. Съвместната инициатива обединява над 6000 регионални и местни партньори от над 200 региона на ЕС, както и от осем държави, които не са членки на Съюза.
Международното събитие, на което се показват традиционни ястия и типични за страните автентични продукти, се провежда за девета поредна година в Брюксел. България участва за четвърти път в инициативата. Освен продуктите, представени от парка, гостите на изложението имаха възможност да опитат зелено сирене, крокмач, биволско мляко, родопски кашкавал, шипков мармалад и сладко от горски плодове. Поканата за участие към Дирекцията на Природен парк "Българка" бе отправена заради отличните качества на продуктите, които бяха доказани в лабораторна среда, се уточнява в съобщението на МЗХ.
Заради все по-големия интерес на хората към храните с екостойност Дирекцията на Природен парк "Българка" предоставя възможност на майстори и производители на традиционни екологичнипродукти, да представят свои изделия в новоизградения Център "Българка" до Етъра.
 


 
Коментари
 
Mila.Tomova - 22-12-2011 г. 15:37:59

Киселото мляко е традиционен у нас млечнокисел продукт, любим на поколения българи. В бита и традициите на отделните етноси са се утвърдили различни технологии за подквасване на млякото. Произведените чрез тях млечни продукти пряко отразяват географските и етнокултурните особености в историческото развитие на народите. http://www.kiselomliako.bg/static.php?content_id=13

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg