EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Овергаз с оценка „АА-“/перспектива - стабилна/

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Овергаз с оценка „АА-“/перспектива - стабилна/

mail13:46 | 21.07.2009прегледи 580 коментарикоментари 0


Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) присъди оценки „АА-” (перспектива: стабилна) за дългосрочния инвестиционен кредитен рейтинг и „А-1+” за краткосрочния рейтинг на „Овергаз Инк.” АД.
Това са най-високите показатели, дадени през 2009 година от Агенцията, която работи по методологията на международната компания Moody’s.
Краткосрочният рейтинг „А-1+” на компанията обозначава висока ликвидност, финансова стабилност, нисък кредитен риск и слаба чувствителност към неблагоприятни изменения в бизнеса или икономическата среда. Допълнителният знак „1+” доказва висока степен на кредитоспособност.
Дългосрочната оценка „АА-” (перспектива: стабилна) определя много висока ликвидност, значителна финансова стабилност и много нисък кредитен риск на фирмата. Факторът „стабилна перспектива” означава, че дори и при най-консервативни допускания, в средносрочен план „Овергаз Инк.” АД ще се характеризира с висока ликвидност и много добра кредитоспособност.
Според БАКР добрите показатели на „Овергаз Инк.” АД се дължат на устойчивия растеж на бизнеса, който компанията поддържа, големите инвестиции в изграждането на газоразпределителна мрежа до крайните потребители в страната, значителния ръст на реализираните нетни приходи от продажби в последните 8 години, приложената програма за цялостно управление на риска, както и многогодишния опит на мениджмънта на компанията в газовия бранш.
Инвестициите на „Овергаз Инк.” АД в газоразпределителната мрежа в България вече надхвърлят 300 милиона лева. Дъщерните дружества на компанията притежават лицензии за разпределение и доставка на природен газ в 49 общини, а дължината на газовата инфраструктура е над 1900 километра. Така достъп до предимствата на природния газ получават близо 200 хиляди домакинства в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161