EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общоевропейски облигации стабилизират еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общоевропейски облигации стабилизират еврото

mail13:23 | 06.12.2010прегледи 298 коментарикоментари 0


Премиерът на Люксембург Жан-Клод Юнкер и министърът на финансите на Италия Джулио Тремонти призоваха днес за пускането на общоевропейски облигации или "Е-облигации", за да се подкрепи доверието в еврото, предадоха световните агенции.
Юнкер, който е и ръководител на групата на финансовите министри от еврозоната и Тремонти заявиха в статия, публикувана в днешния Financial Times, че ЕС трябва да пусне свои облигации, за да помогне на страните във финансово затруднение.
По думите им общоевропейските облигации биха могли да стабилизират пазарите на държавни облигации, след като приключи действието на спасителния фонд от 750 милиарда евро (1 трилион долара) през 2013 година.
Те отбелязаха, че една европейска дългова агенция може да пуска облигации на стойност до 40 процента от брутния вътрешен продукт на ЕС.
Очаква се предложението да не бъде подкрепено от Германия, която иска да е сигурна, че правителствата са държани под натиска от пазарите на облигации, за да се избегне повторение на годините на лесно заемане на средства, които доведоха до европейска дългова криза, отбелязва Reuters.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg