EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общините да определят цените на такситата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общините да определят цените на такситата

mail15:15 | 17.11.2010прегледи 872 коментарикоментари 0


Общинските съвети да определят максимални цени за таксиметровите тарифи за километър, предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, приети от парламента на първо четене, предаде БТА. Измененията предвиждат републиканската транспортна схема да включва автобусни линии с крайни и междинни спирки само в градове с население над 30 000 души. Схемата ще се разработва от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще се утвърждава от транспортния министър. Превозите за линиите по утвърдената републиканска транспортна схема ще се възлагат с конкурс от министъра.
Предлага се специализирани и случайни превози на деца или ученици да се извършват от водачи на възраст не по-малка от 25 години и не по-голяма от 60 години. Специализирани и случайни превози на деца ще се извършват с автобуси, на които от датата на първата регистрация не са изтекли повече от 10 години. При специализирани превози и превози за собствена сметка на деца възложителят на превоза, съответно организаторът му, трябва да предприемат мерки за осигуряване на безопасното им качване и слизане от превозното средство.
Общините и ДОД
Депутатите отхвърлиха предложението на Коалиция за България 20% от постъпленията от данъците върху доходите на физическите лица да се преотстъпват на общинските бюджети, на чиято територия се облагат съответните данъкоплатци. Това реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за облагане на доходите на физическите лица.
Депутатите отхвърлиха и предложението на Синята коалиция доходите от стопанска дейност на едноличните търговци да се облагат с данък от 10 %, както доходите на физическите лица. Парламентът реши с данък от 10 % да се облагат възнагражденията за услуги или права, както и неустойки и обезщетения от всякакъв вид с източник България, получени от чуждестранни физически лица, установени в юрисдикции с преференциален данъчен режим, т. нар. офшорни зони.
Според промените данъкът върху доходите от наем ще се удържа авансово от наемателя, когато той е предприятие или самоосигуряващо се лице. Размерът на дължимия авансов данък ще се определя, като облагаемият доход се умножи с данъчна ставка от 10%.
Промените в закона влизат в сила от 1 януари 2011 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048