EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини:Пълни хотели във Вършец, нови автобуси в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини:Пълни хотели във Вършец, нови автобуси в Сливен

mail12:35 | 09.02.2016прегледи 1277 коментарикоментари 0


Необичайно високите за февруари температури от 18-20 градуса станаха причина всички хотели и къщи за гости във Вършец да се напълнят, съобщиха от общината в курортния град.
За първи път от десетки години в началото на месеца в трите най-големи СПА хотели във Вършец - "Медикус", "Ата" и "Съни гардън", няма свободни места. Почиват предимно семейства с деца, които бяха в междусрочна ваканция. От общината коментираха, че Вършец постепенно възвръща имиджа си на курорт на всички сезони.
От няколко години насам броят на туристите, посетили Вършец, расте постоянно. От общината смятат, че това се дължи не само на лековитата минерална вода и на отличния климат във Вършец, но и на богатия културен календар в града, който общината организира, както и на рекламата на курорта.

 

14 млн. лева е предвидила община Сливен за нов градски транспорт и това ще е най-големият европроект на Сливен. Той е един от 7-те основни на общината, за които очакваните средства по оперативната програма "Региони в растеж", възлизат на 26 млн. лева.

Основните проекти на община Сливен включват 11 обекта от градската инфраструктура, заложени в общинската инвестиционна програма за 2016-2020 г. Най-голямата сума от 14 милиона лева е за проекта за нов градски транспорт на Сливен. Той предвижда обновяване на автобусния парк на общината с 16 големи и 6 малки автобуса, интегрирана билетна система, електронни информационни табла за движението на градските автобуси в реално време, нови велоалеи. В проектите за подобряване на образователната и социалната инфраструктура е заложен основен ремонт и обзавеждане на 4 детски градини, реконструкция и модернизация на изложбената зала "Сирак Скитник", Центъра за социална интеграция на незрящи и за хора с увреждания. Подобряване на градската среда е целта на проектите за благоустрояване поречията на река Асеновска и зелените площи на кв. "Република". В резервния списък е дълго чаканият ремонт на три емблематични къщи-музеи - на Хаджи Димитър, Добри Чинтулов и Сливенския бит, и изграждане на приют за бездомни в Сливен.

източници:БНР,БТА

 


Тагове: Вършец, Сливен
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg