EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини:Болници в Свищов, Ловеч - депо за отпадъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини:Болници в Свищов, Ловеч - депо за отпадъци

mail14:10 | 25.05.2017прегледи 732 коментарикоментари 0


Община Свищов ще повиши качеството на здравеопазването по Програмата за трансгранично сътрудничество, чрез съвместен проект с град Зимнич, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Проектът "Вашето здраве има значение! - Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов" е с финансиране от близо милион и половина лева.
По проекта в МБАЛ "Димитър Павлович" ще бъдат доставени компютърен томограф и реаномобил от най-ново поколение, на стойност 764 хиляди евро, от които 2 процента са собствен принос.
В разработката са заложени средства за ремонт и реконструкция на помещение, обмяна на опит и други свързани с проекта дейности. Реализирането на проекта ще гарантира равен достъп и високо качество на болничната медицинска помощ, а здравните заведения от двете страни на река Дунав ще подобрят своя облик със съвременна технологична апаратура.
Договорът по проекта е подписан,започва реализацията му, продължителността е 24 месеца, с краен срок за изпълнение 11 април 2019 година, уточниха от крайдунавската община.

---------------------

Избран е оператор по експлоатация и поддръжка на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин, съобщи кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.
На първо място е класиран участникът ДЗЗД "Екосорт Ловеч" с. Хаджидимитрово, област Ямбол, предложил единична цена за обезвреждане на тон приет отпадък 16.90 лв./тон без ДДС.
Тази цена е с 2.58 лв. по-ниска от предложената от "Еко Ловеч" АД и с 1.40 лв. по-ниска от цената на "Еко" ЕАД.
При това положение при запазено количество от 17 хиляди тона отпадък в единия случай ще доведе до 43 860 лева икономии, а в другия - до близо 24 хиляди лева, добави Маринова.
Договорът с новия оператор ще бъде сключен от 1 юни т.г.
Решението е от 5 декември 2016 г. и влиза в сила, след като вече е изтекъл шестмесечният срок за обжалване.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg